Składniki: 4 cykorie 2 jabłka 5 dag rodzynek 5 dag orzechów włoskich 10 dag ementalera 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Cykorię pokroić w paseczki, obrane jabłka zetrzeć na tarce a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Następnie orzechy posiekać a ser pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Skropić…
Tag: owowce
Listy
Sałatka z tuńczyka i grejpfruta
by Kasia Kawalec • • 0 Comments
Składniki: 400 g tuńczyka z puszki 1/2 grejpfruta banan 250 ml majonezu łyżeczka soku cytrynowego 3 jajka ugotowane na twardo słodka papryka sól 125 ml chudego jogurtu Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Obranego grejpfruta i banana pokroić w kostkę i dodać do śledzia. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny i jogurtem. Doprawić do smaku…
Listy
Kompot z susoznych jabłek, śliwek i fig
by Konrad Błaszkowski • • 0 Comments
Składniki: 30 dag suszonych jabłek 30 dag suszonych śliwek 30 dag suszonych fig 3 łyżki miodu sok z cytryny cynamon goździki Sposób wykonania: Susozne owowce wrzucić do rondelka i zalac je wodą, tak aby były przykryte. Odstawić na kilka godizn. Gd namoką dodać do nich miód, sok z cytryny, cynamon oraz goździki. Całosć dokałdnie wymeiszać…
Listy
Kompot z suszu Olgi
by Olga Kania • • 0 Comments
Składniki: 30 dag suszonych śliwek jabłek i moreli, pół szklanki cukru sok z cytryny goździki cynamon Sposób wykonania: Owowce zalać wodą aby były przykryte i odstawić na kilka godizn. Po tym czasie całość ugotować aż owowce będą miękkie. W trakcie gotowania wrzucić jeszcze cynamon oraz goździki. Gdy owowce będą miękkie dorpawić do smku sokiem z…
Listy
Brzoskwinie z rodzynkami i orzechami
by Anna Wożna • • 0 Comments
Składniki: 25 dag brzoskień z puszki łyżka rodzynek łyżka zmielonych orzechów sok z 1 cytryny cukier Sposób wykonania; Brzoskiwnie odsączyć z zalewy po czym pokroić je na mniejsze kawałki. Dodac do nich rodyznki oraz orzechy. Następnie skropić całośc sokiem z cytryny i oprószyć cukrem.