Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z soczewicy i marchewki

 

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • 1 marchewka
  • ½ szkl. zielonej soczewicy
  • główka sałaty strzępiastej
  • 1 cebula
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml jogurtu

Sposób wykonania:

  1. Soczewicę ugotować w lekko osolonej wodzie.
    W między czasie rzodkiewki pokroić na plasterki, sałatę porwać na małe kawałki a marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce.
    Miękką soczewice odsączyć, a gdy ostygnie połączyć z resztą składników.
    Polać jeszcze jogurtem i posypać posiekanym koperkiem.
    Lekko przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *