Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ryżu i fasoli

Składniki:

  • łyżeczka gotowanej przyprawy curry
  • łyżka masła
  • ¾ szkl bulionu z kurczaka
  • 1/3 szkl białego ryżu
  • ¼ szkl posiekanego selera naciowego
  • 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej papryki
  • łyżka soku z limetki
  • puszka czerwonej fasoli
  • ¼ szkl jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki uprażonych migdałów
  • ¼ łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • pomidor 

Sposób wykonania; 
Na rozgrzanym maśle smażyć przez kilka sekund curry, po czym wlać bulion, zagotować.
Wsypać ryż i gotować pod przykryciem około 20 minut.
Po tym czasie dodać posiekany seler, cebulkę, paprykę, jogurt oraz sok z limetki.
Wrzucić migdały, fasolkę odcedzoną z zalewy, posiekaną paprykę oraz przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki.
Wierzch udekorować cząsteczkami pomidora.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *