Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z owoców morza Iwony

Składniki:

  • 20 dkg owoców morza/ mieszanka/
  • ½ szklanki czarnych oliwek
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 sałata lodowa
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta majeranku
  • ½ cytryny


    Sposób przyrządzenia:

    Owoce morza  rozmrozić, przepłukać pod bieżącą wodą i skropić cytryną, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, schłodzić. Do jogurtu  naturalnego dodać przeciśnięty przez praskę  czosnek, dodać łyżeczkę soku z cytryny i posiekany koperek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Sałatę porwać na kawałki, przełożyć do salaterki, dodać oliwki, owoce morza, wymieszać. Podawać polane czosnkowo-koperkowym sosem jogurtowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *