Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiora, papryki i oliwek

 

Składniki:

  • 450 g różyczek kalafiora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szkl. wywaru z warzyw
  • ¼ szkl. oliwek
  • 1 łyżka kaprów
  • ¼ szkl. czerwonej papryki
  • ½ szkl. pokruszonego sera feta
  • ¼ szkl. greckiego sou do sałatek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora podzielić na różyczki, które zalać wywarem.
    Dodać do niego jeszcze czosnek i gotować około 10 minut.
    Po tym czasie odcedzić kalafior i przełożyć do salaterki.
    Dodać do niego pokrojoną paprykę, ser, oliwki oraz kapary.
    Całość delikatnie przemieszać aby kalafior się nie rozpadł.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *