Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chiński groszek z porem i sezamem

 

Składniki:

  • 1 ½ łyżki oleju sezamowego
  • 450 g groszku chińskiego
  • 1 szkl. posiekanego pora
  • ¼ szkl. posiekanej papryki
  • ¼ szkl. orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • ½ łyżki soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pokrojony por, paprykę i groszek wrzucić na patelnię w rozgrzanym olejem.
    Trzymać na ogniu około 3 minut.
    Wówczas dodać jeszcze orzeszki oraz sezam.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Pozostawić na ogniu jeszcze przez około 2 minuty nie przerywając mieszania.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *