Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka selerowa z grzybkiem i pomidorami

 

Składniki:

  • 500 g selerów naciowych
  • 4 łyżki posiekanych listków estragonu
  • ½ szkl. posiekanych marynowanych grzybów
  • 2-4 pomidory
  • łyżka octu winnego
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:

  1. Selera wrzucić na gotujący się wrzątek, gotować około3 minut po czym go odcedzić a gdy ostygnie obrać i pokroić w krążki.
    Następnie pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić w cząstki i przełożyć do selera.
    Dodać posiekane grzybki oraz estragon.
    Natomiast ocet wymieszać z oliwą, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Sosem skropić sałatkę i przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *