Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z tuńczykiem Eweliny

Ta sałatka świetnie się sprawdza na wszelkiego rodzaju imprezach.

Składniki:
• ryż biały ugotowany 1,5 szklanki
• tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
• kukurydza bonduelle 4 łyżki
• fasola czerwona 4 łyżki
• ogórki korniszony 2 sztuki
• majonez 1/2 słoika
• sól i pieprz
 


Sposób przyrządzenia:

Ogórki kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski.Dodajemy kukurydzę i fasolkę oraz ryż.  Tuńczyka rozdrabniamy i dodajemy razem z sosem własnym do sałatki.  Dodajemy majonez ,doprawiamy solą i pieprzem.

Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Ewelosa

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *