Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z groszkiem i kukurydzą

Składniki:

  • woreczek ryżu
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • 2 jabłka
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 jajka
  • cebula
  • pieprz
  • majonez
  • vegeta

Sposób wykonania:

  1. Ryż zalać wodą z dodatkiem Vegety i ugotować.
    W między czasie ugotować jajka po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Następnie obrane jabłka pokroić w kostkę, ogórki w plasterki, cebulę w piórka a groszek i kukurydze odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając odcedzony ryż.
    Doprawić do smaku pieprzem i polać majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *