Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka makaronowa z szynka i kukurydzą

Składniki:

  • ½ op. makaronu w kształcie ryżu
  • 25 dag szynki
  • puszka kukurydzy
  • 4 ogórki
  • koperek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie szynkę pokroić w kostkę a ogórki w plasterki, dodać do nich odsączoną z zalewy kukurydze oraz odcedzony makaron.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie musztardę wymieszać z majonezem, jogurtem oraz ziołami.
    Doprawić do smaku rozgniecionym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem polać sałatkę i lekko wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *