Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ananasowo z ryżem i selerem

Składniki:

  • 40 dag selera naciowego
  • 2 torebki ryżu
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich
  • sól

    Sos:

  • 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ryż zalać osoloną wodą i ugotować.
    W między czasie seler i odsączony z zalewy ananas pokroić na kawałki a orzechy posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając ryż.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną oraz sokiem z cytryny.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sosem sałatkę.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *