Sandacz duszony z boczniakami

31184
com_content.article
(Oddano 134 głosów z średnią 4.58 z 5)
Sandacz duszony z boczniakami4.58 out of 5 based on 134 voters.


 

Składniki:

 

  • 1 kg filetów z sandacza
  • 30 dkg boczniaków
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sandacz(1)

Sposób przyrządzenia:
Grzyby dokładnie opłukać i osuszyć, pokroić w grube paski. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, dodać boczniaki, smażyć aż odparuje wytwarzający się sos, trzymać w cieple. Filety z sandacza podzielić na poeszać mąki. Na patelni rozgrzać olej i masło. Porcje ryby obtoczyć w mące, strząsnąć jej nadmiar. Smażyć 5 minut aż ryba apetycznie  się zarumieni. Porcje ryby wyłożyć na półmisek, obłożyć boczniakami i podawać.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi