Składniki: 35 dkg świeżych boczniaków 4 podwójne piersi z kurczaka 1 duża cebula jajko 15 dkg sera pleśniowego ½ szklanki bułki tartej 3 łyżki masła ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie umyć, odciąć twarde korzonki, pokroić w paski, poddusić na maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę, doprawić…
Tag: z boczniaka
Listy
Sandacz duszony z boczniakami
by Bożena Piega • • 0 Comments
Boczniaki
Boczniaki w jajecznicy
by Max • • 6 komentarzy
Składniki: 25 dkg boczniaków 1 cebula masło do smażenia 3-4 jajka ½ szklanki mleka Sposób przyrządzenia: Boczniaki umyć ( nie moczyć ), pokroić w paseczki. Cebule pokroić w ćwiartki i zeszklić na roztopionym maśle. Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Jaja wybić do miseczki, wlać mleko i rozkłócić. Jaja wlać na patelnie…