Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sacher

Ciasto:

 

  • mąka pszenna 15 dag
  • zmielone migdały 5 dag
  • gorzka czekolada 15 dag
  • jaja 7 sztuk
  • masło 12 dag
  • cukier 12 dag
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • wanilia 1/2 laski
  • dżem morelowy 2/3 słoika
  • sól 1 szczypta

     

    Polewa:

  • dżem morelowy 2/3 szklanki
  • czekolada deserowa 20 dag
  • śmietana 30 % 3 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • cukier 1 łyżka

 

 

Sposób przyrządzenia:
Czekoladę należy rozkruszyć i rozpuścić wraz z masłem. Wanilię należy
przeciąć wzdłuż i wyjąć z niej miąższ. Żółtka należy utrzeć z wanilią i
cukrem na kogel mogel. Mąkę pszenną należy wymieszać z proszkiem do
pieczenia, migdałami, koglem moglem, czekoladą i solą. Po wymieszaniu
składników należy dodać ubitą pianę z białek i raz jeszcze delikatnie
wymieszać. Ciasto należy przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką tartą tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
około 45 minut. Po wyłączeniu piekarnika ciasto należy pozostawić w nim
na jeszcze 15 minut. Po kilku godzinach ciasto należy przeciąć na pół i
przełożyć morelowym dżemem. Żeby zrobić polewę należy w garnuszku
podgrzać dżem, później dodać pokruszoną czekoladą, cukrem, masłem i
śmietaną i ogrzewać w kąpieli wodnej. Polewę należy rozprowadzić na
cieście.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *