Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana z migdałami

 

Składniki:

  • 50 dag ugotowanych ziemniaków
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 2 cytryny
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • szczypta tymianku
  • 10 dag migdałów
  • 20 dag majonezu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki pokroić w kostkę, fasolkę na kawałki, cytrynę w plasterki a natkę pietruszki i migdały posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając szczyptę tymianku.
    Następnie wymieszać z majoneziem i szczyptą soli i pieprzu po czym polać sałatkę.
    Całość jeszcze raz wymieszać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *