• 2 woreczki ryżu
  • 1 opakowanie mrożonego zielonego groszki
  • 4 jajka
  • 1 słoik marynowanych pieczarek
  • 0,5 słoika marynowanej papryki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 torebka sosu ziołowego do sałatek
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:
Ugotuj ryż, potem groszek i delikatnie wymieszaj je razem. Paprykę i pieczarki osączyć z zalewy pokroić na małe kawałki i dodaj do ryżu. Sos sałatkowy wymieszać z olejem i wodą w/g przepisu na opakowaniu dodaj do ryżu z warzywami . Odstaw na 30 min do lodówki. Po tym czasie dodaj do sałatki tuńczyka i delikatnie wymieszaj. utrzyj jogurt z majonezem ,dodaj przeciśnięty czosnek sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszaj z sosem podaj z ugotowanymi jajkami pokrojonymi w ćwiartki. UWAGA bardzo kaloryczne!!!

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi