Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Sałatka z tuńczykiem i ryżem4.61 out of 5 based on 233 voters.
Składniki:
- 2 woreczki ryżu
- 1 opakowanie mrożonego zielonego groszki
- 4 jajka
- 1 słoik marynowanych pieczarek
- 0,5 słoika marynowanej papryki
- 3 łyżki oleju
- 1 torebka sosu ziołowego do sałatek
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ugotuj ryż, potem groszek i delikatnie wymieszaj je razem. Paprykę i pieczarki osączyć z zalewy pokroić na małe kawałki i dodaj do ryżu. Sos sałatkowy wymieszać z olejem i wodą w/g przepisu na opakowaniu dodaj do ryżu z warzywami . Odstaw na 30 min do lodówki. Po tym czasie dodaj do sałatki tuńczyka i delikatnie wymieszaj. utrzyj jogurt z majonezem ,dodaj przeciśnięty czosnek sól i pieprz. Wszystkie składniki wymieszaj z sosem podaj z ugotowanymi jajkami pokrojonymi w ćwiartki. UWAGA bardzo kaloryczne!!!
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki z tuńczykiem
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- kasia
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing