Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i pieczarek
Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i pieczarek4.57 out of 5 based on 110 voters.
Składniki:
- ½ kapusty pekińskiej
- 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag)
- 2 średnie pomidory (ok. 30 dag)
- 30 dag pieczarek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki majonezu
- przyprawa Gyros
- sól
- pieprz
- 3 liście zielonej sałaty
Sposób wykonania:
Kapustę pekińską poszatkować.
Następnie kurczaka ugotować w wodzie lub podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym pokroić je w kostkę.
Następnie pomidory pokroić na ćwiartki a pieczarki na plasterki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Następnie jogurt wymieszać z majonezem i doprawić do smaku przyprawą do grosa, solą oraz pieprzem.
Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz przemieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki z kurczakiem
- Opublikowano: środa, 23, listopad 2011 08:58
- Wanda Grad
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing