Aromatyczny filet z pangi z grilla
Aromatyczny filet z pangi z grilla4.57 out of 5 based on 310 voters.
Składniki:
- 4 grube filety z pangi lub innej ryby
Marynata:
- 1 łyżeczka posiekanego nożem kminku
- 1 łyżka papryki
- ½ łyżki cukru
- sól
- 1 papryczka chili, oczyszczona z nasion, posiekana
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- ¼ szklanki soku z cytryny
- ½ szklanki oleju
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty, z wyjątkiem oleju dokładnie wymieszać, dodać olej i jeszcze raz wymieszać. Umyte i osuszone filety z ryby zalać marynatą, odstawić w chłodne miejsce. Tak przygotowane filety obsączyć z nadmiaru marynaty piec na mocno nagrzanym grillu przez około 8 minut w połowie czasu pieczenia odwrócić. Podawać ozdobione pomidorami i cytryną.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby z grilla
- Opublikowano: piątek, 09, maj 2008 14:36
- Robert
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla