Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny filet z pangi z grilla

Składniki:

  • 4 grube filety z pangi lub innej ryby

Marynata:

  • 1 łyżeczka posiekanego nożem kminku
  • 1 łyżka papryki
  • ½ łyżki cukru
  • sól
  • 1 papryczka chili, oczyszczona z nasion, posiekana
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • ¼ szklanki soku z cytryny
  • ½ szklanki oleju

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty, z wyjątkiem oleju dokładnie wymieszać, dodać olej i jeszcze raz wymieszać. Umyte i osuszone filety z ryby zalać marynatą, odstawić w chłodne miejsce. Tak przygotowane filety obsączyć z nadmiaru marynaty piec na mocno nagrzanym grillu przez około 8 minut w połowie czasu pieczenia odwrócić. Podawać ozdobione pomidorami i cytryną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *