Grillowany filet z pangi w tymianku
Grillowany filet z pangi w tymianku5.00 out of 5 based on 7 voters.
Składniki:
- 1 kg filetów z pangi
- ½ szklanki soku z cytryny
- ½ szklanki tymianku
- ½ szklanki oliwy
- sól, pieprz do maku
Sposób przyrządzenia:
Oliwę wymieszać z cytryną doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany tymianek. Rybę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić w kawałki. Zalać przygotowaną marynatą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Piec na rozgrzanym ruszcie około 25 minut. Podawać z sałatą i sosem winegret.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby z grilla
- Opublikowano: poniedziałek, 16, maj 2011 09:39
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla