Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany filet z pangi w tymianku

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z pangi
  • ½ szklanki soku z cytryny
  • ½ szklanki tymianku
  • ½ szklanki oliwy
  • sól, pieprz do maku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Oliwę wymieszać z cytryną doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany tymianek. Rybę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić w kawałki. Zalać przygotowaną marynatą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Piec na rozgrzanym ruszcie około 25 minut. Podawać z sałatą i sosem winegret.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *