Składniki:
- ½ kg schabu
- 2 filety podwójne z kurczaka
- 10 ziemniaków
- ½ kg pieczarek
- 3 czerwone papryki
- ulubiona przyprawa do szaszłyków
- ½ szklanki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kostkę około 2-3 cm, polać olejem i przyprawić. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 12 godzin. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej lekko wodzie, wystudzić i pokroić w grube plastry. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki. Wszystkie składniki nabijać na przemian na patyki. Piec na rozgrzanym ruszcie około 30 minut, raz po raz obracając.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna