Ryba maślana z szynką

3864
com_content.article
(Oddano 379 głosów z średnią 4.41 z 5)
Ryba maślana z szynką4.41 out of 5 based on 379 voters.


Rybamas322owa2er

Składniki:


    • ½ kg filet z ryby masłowej
    • 10 dkg szynki
    • 2 jajka
    • 1 cytryna
    • bułka tarta
    • olej
    • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Rybą przyprawić, skropić sokiem z cytryny. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim paseczki szynki, wyjąć, odsrawić w ciepłe miejsce. Filet rybny panierować w bułce i jajku, usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu. Podawać obłożoną paseczkami szynki udekorowaną skórka cytrynową, plasterkami cytryny i zieleniną.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi