Składniki: ½ kg filet z ryby masłowej 10 dkg szynki 2 jajka 1 cytryna bułka tarta olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybą przyprawić, skropić sokiem z cytryny. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim paseczki szynki, wyjąć, odsrawić w ciepłe miejsce. Filet rybny panierować w bułce i jajku, usmażyć na…
Tag: masłowa
Panga
Panga w czerwonej skorupce
by Roman • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filet z pangi (lub ryba masłowa) 4 łyżki masła 4 łyżki oliwy z oliwek 2 jajka 6 łyżek mąki bułka tarta ziarna sezamu 1 łyżka grubo zmielonego czerwonego pieprzu 2 łyżki koncentrat pomidorowy 1 łyżka wina wytrawnego 1/2 łyżeczki cukru sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Rybą skropić sokiem cytrynowym, przyprawić solą i…