Rumiane ziemniaczki
Rumiane ziemniaczki4.69 out of 5 based on 26 voters.
Składniki:
- 8 ziemniaków
- 2 cebule
- olej
- papryka
- bazylia
- oregano
- majeranek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Ziemniaki pokroić na talarki, które ułożyć na blasze wysmarowanej olejem.
Cebulę pokroić na talarki i posypać nimi ziemniaki.
Oprószyć całość przyprawami i ponownie ułożyć talarki ziemniaków i tak do skoczenia składników.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec, aż wszystko się zarumieni.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: wtorek, 14, grudzień 2010 08:44
- Karol Widomski
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak