Rumiane udka z kurczaka pieczone na grillu
Rumiane udka z kurczaka pieczone na grillu4.66 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
-
- 8 dużych udek kurczaka
Marynata: -
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- ½ szklanki soku z ananasa
- sól, biały pieprz
Glazura: -
- 2 łyżki dżemu z ananasa
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki soku jabłkowego
- 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
Sposób przyrządzenia:
Udka z kurczaka umyć, dokładnie osuszyć. Używając ostrego noża podzielić przecinając w stawie kolanowym. W misce mieszamy olej z sokiem ananasowym, solą i pieprzem. Marynatą natrzeć udka, odstawić na kilka godzin. Przygotowujemy glazurę: łączymy dżem ananasowy, sos sojowy, musztardę i sok jabłkowy. Obsączone z marynaty mięso pieczemy na grillu obracając i smarując glazurą.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: środa, 21, marzec 2012 11:10
- Weronika Dybich
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem