Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada faszerowana pieczarkami w śmietanie i w miodzie

Składniki:

  • 1kg mięsa mielonego
  • 1 kg pieczarek
  • 1 stołowa łyżka słodkiej śmietany
  • 2 stołowe łyżki miodu
  • 2 duże cebule


Sposób przyrządzenia:

Pieczarki pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni dodając miód i słodka śmietanę. Dusić przez ok. 10 min.  Następnie mielone przygotować tak jak na klopsy mielone dodając cebule. Przygotowane mielone rozprowadzić na desce w kształt dużego placka nie za ciężkiego, wcześniej przygotowane pieczarki wyłożyć na mięso i zacząć zlepiać mielone w kształt rolady Potrzebne dokładne zlepianie mięsa by rolada w trakcie zapiekania nie rozkleiła się. włożyć gotową roladę do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika  rozgrzanego do 200 stopni C. i zapiekać przez 40 min. dodając odrobinę oleju i często obracając.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *