Risotto z grzybami z parmezanem
Risotto z grzybami z parmezanem 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 szkl ryżu
- 20 dag świeżych grzybów
- cebula
- 2 łyżki parmezanu
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 szkl bulionu grzybowego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła, wówczas dodać pokrojone w plasterki grzyby i dusić przez kilka minut.
Następnie dodać ryż i dusić przez kolejne kilka minut po czym wlać bulion.
Trzymać na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn.
Wówczas zdjąć ryż z ognia doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać startym parmezanem.
- Szczegóły
- Kategoria: Risotto
- Opublikowano: piątek, 07, grudzień 2012 12:40
- Wanda Piątek