Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z grzybami z parmezanem

Składniki:

  • 1 szkl ryżu
  • 20 dag świeżych grzybów
  •  cebula
  • 2 łyżki parmezanu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 szkl bulionu grzybowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła, wówczas dodać pokrojone w plasterki grzyby i dusić przez kilka minut.
Następnie dodać ryż i dusić przez kolejne kilka minut po czym wlać bulion.
Trzymać na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn.
Wówczas zdjąć ryż z ognia doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *