Risotto warzywne Krzysztofa
Risotto warzywne Krzysztofa 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 łyżki masła
- cebula
- 1 szkl ryżu
- 4 szkl bulionu warzywnego
- 1 szkl zielonej fasolki szparagowej
- 1 szkl groszku cukrowego
- 1 szkl cukinii
- 1/3 szkl posiekanej natki pietruszki
- ¼ szkl startego parmezanu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Na połowie rozgrzanego masła przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać ryz, wymieszać i wlać 2 szkl bulionu po ½ szkl, dopiero wtedy gdy poprzednia zostanie całkowicie wchłonięta.
Następnie dodać fasolkę, groszek oraz cukinię i ponownie wlać resztę bulionu tak jak wcześniej stopniowo po ½ szkl.
Na sam koniec doda resztę masła, posiekaną natkę pietruszki oraz starty parmezan.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Risotto
- Opublikowano: piątek, 01, luty 2013 10:32
- Krzysztof Woźny