Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż zasmażany z warzywami

 

Składniki:

 

  • łyżka oleju arachidowego
  • 2 szkl posiekanej marchewki
  • 1 szkl posiekanego selera naciowego
  • 4 szkl ugotowanego ryżu
  • 2 jajka
  • 2 szkl kiełków fasoli
  • 1 szkl sosu ostrygowego
  • cebula

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebule i seler naciowy.
Wówczas dodać ryż, marchewkę i smażyć cały czas mieszając około 2 minut.
Dodać jeszcze roztrzepane jajka i cały czas mieszając smażyć 30 sekund.
Na sam koniec wrzucić kiełki fasoli i smażyć do momentu, aż zetną się jajka.
Wlać sos ostrygowy i dokładnie wymieszać.
Przed podaniem posypać posiekaną cebulą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *