Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola z ryżem i papryką

Składniki:

  • papryka pimento
  • ½ zielonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ½ łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 puszki czarnej fasoli
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 10 kropli ostrego sosu chili
  • 3 szkl ugotowanego białego ryżu
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek i pokrojoną w paski paprykę.
Wówczas dodać fasolę, ocet oraz sos chili.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut.
Po tym czasie dodać ryż i kolendrę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *