Pyszna zupa pieczarkowa z makaronem-Iwony
Pyszna zupa pieczarkowa z makaronem-Iwony4.61 out of 5 based on 106 voters.
Składniki:
- kawałek selera
- 1 pietruszka
- 1 średnia cebula
- ½ kg pieczarek
- 1 szklanka śmietany
- 2 kostki rosołu drobiowego
- 1 łyżka majeranku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki masła
- makaron kolanka lub świderki
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Warzywa umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę zeszklić na 1 łyżce masła. Do garnka wlać 1 ½ litra wody, dodać bulion drobiowy i doprawić solą, majerankiem i pieprzem do smaku, dodać zeszkloną cebulkę i zagotować. Na pozostałym maśle usmażyc umyte, obrane i pokrojone w plastry pieczarki, na złocisty kolor. Dodać do zupy i gotować około 30 minut. Śmietanę połączyć z mąką i dodać do zupy. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, rozłożyć na talerze ,zalać gorącą zupą, posypać posiekaną zieloną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: środa, 03, sierpień 2011 16:05
- Iwona Podgórna
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa