Puszysta masa do ciast
Puszysta masa do ciast4.64 out of 5 based on 132 voters.
Składniki:
- 4 białka
- ¾ szkl. cukru pudru
- 1 ½ szkl. marmolady jabłkowej
Sposób wykonania:
-
Do białek dodać cukier puder i razem dokładnie ubić na sztywną pianę.
Wówczas nie przerywając ubijania dodawać stopniowo powidła.
Gdy składniki się połączą, można przełożyć ciasto.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: poniedziałek, 04, kwiecień 2011 09:02
- Emila Kasperczak
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy