Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puree z czerwonej papryki

Składniki:

  • 4 papryki
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • skórka i sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Paprykę wstawić do piekarnika i piec do momentu, aż skórka stanie się czarna, wówczas szybko wyjąć paprykę z perkalika i włożyć do woreczka foliowego do ostygnięcia.
Gdy  papryka ostygnie obrać ją ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, usuwać gniazda nasienne.
Następnie dodać do papryki przecier pomidorowy, skórkę i sok z cytryny oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *