Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety z grilla Iwony

Składniki:

    • 1 kg mielonego mięsa/ mieszane/
    • 3 jajka
    • 2 cebule
    • 2 kajzerki
    • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka oleju
    • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Do mięsa dodać , bułkę, jajka, sok z cytryny, łyżkę oleju, natkę pietruszki i miętę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę, wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formować pulpety. Grillować około 15 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z sałatą lodową.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *