Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety sojowe w sosie

Składniki:

  • 1 op. mielonych kotletów sojowych
  • 1 szkl. wody
  • 1 łyżka oleju
  • ½ l bulionu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 pęczek koperku
  • 150 ml śmietany
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Kotlety zalać wodą i odstawić na 15 minut.
    Po tym czasie dodać olej i dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy uformować pulpety, które obtoczyć w mące po czym wrzucić je na gotujący się bulion.
    Gotować około 10 minut.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, która rozcieńczyć bulionem z pod gotowania pulpetów.
    Dodać śmietanę i posiekany koperek oraz doprawić do smaku.
    Gotowe pulpety odcedzić i przełożyć do sosu.
    Trzymać jeszcze na ogniu przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *