Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przepiórki z grilla

Składniki:

  • 8 sprawionych przepiórek

    Marynata:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 3 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry
  • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżeczka glutaminianu sodu lub soli

    Sposób przyrządzenia:
    Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Tuszki przepiórek dokładnie umyć osuszyć natrzeć marynatą, na kilka godzin odłożyć do lodówki. Aby ułatwić sobie grillowanie tuszki przepiórek ponabijać na metalowe szpadki do szaszłyków. Piec na dobrze nagrzanym grillu do momentu aż po głębokim nakłuciu wypływający płyn będzie bezbarwny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *