Składniki: 4 przepiórki 1,5 litra wody ¼ szklanki płatków owsianych 1 cebula 5 dkg boczku sól, pieprz Sposób przyrządzania: Sprawione i umyte tuszki przepiórek zalać zimną wodą, dodać przyprawy gotować powoli około 30 minut. Boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, przełożyć do gotującego…
Tag: z przepiórek
Dziczyzna
Przepiórki z grilla
by Ksymena Ostaszewska • • 0 Comments
Składniki: 8 sprawionych przepiórek Marynata: 2 łyżki oliwy 1 drobno posiekana cebula 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka glutaminianu sodu lub soli Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Tuszki przepiórek dokładnie umyć osuszyć natrzeć marynatą, na kilka godzin odłożyć do lodówki. Aby ułatwić…
Dziczyzna
Przepiórki z serem grongonzola i śliwkami
by Agata R • • 0 Comments
Składniki: 20 przepiórek 10 śliwek 1 łyżka oliwy z oliwek ½ szkl. porto ¾ szkl sera grongozola sól pieprz Sposób wykonania: Umyte przepiórki przekroić wzdłuż na pół. Następnie śliwki drobno pokroi i wsunąć pod skórę przepiórek. Całość oprószyć solą oraz pieprzem. Przepiórki smażyć przez ok. 5 minut z obu stron, wówczas wlać wino i posypać…