Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przepiórki po grecku w winnym sosie

Składniki:

  • 4 przepiórki
  • 3 łyżki oliwy
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • sól

    Sos:

  • 200 ml soku pomidorowego
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki esencjonalnego bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Przepiórki natrzeć solą oraz pieprzem i skropić oliwą.
    Przełożyć je do brytfanny, podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225 stopni i piec około 40 minut.
    W trakcie polewać wytworzonym sosem.
    Po tym czasie przepiórki wyjąć a do sosu z pieczenia dodać sok pomidorowy, bulion oraz wino.
    Gotować kilka minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem polać nim przepiórki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *