Przekładaniec waflowy
Przekładaniec waflowy 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- opakowanie wafli
- puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 10 dag płatków migdałów
-
Puszkę mleka gotować w garnku z woda około 2 godzin.
Po tym czasie odstawić do ostygnięcia po czym otworzyć puszkę i do mleka dodać płatki migdałowe.
Całość dokładnie wymieszać i rozsmarować na waflach.
Ułożyć jeden na drugim i odstawić na kilka godzin.
Wierzch również można posmarować masą i posypać płatkami migdałowymi.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 03, luty 2011 23:19
- Dominika Borówka
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy