Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z grzybami w skorupkach

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 dag suszonych grzybów
  • żółtko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki starego chrzanu
  • łyżka oleju
  • 3 łyżki masła
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia jajka ugotowane na twardo przekroić wzdłuż na pół ( nie obierać ze skorupek).
    Następnie wydrążyć delikatnie białka i żółtka i razem z grzybami zemleć w maszynce.
    Wówczas dodać masło, chrzan oraz posiekana natkę pietruszki.
    Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem napełnić skorupki jajek.
    Na sam koniec podsmażyć jajka kładąc na patelnie rozgrzanym olejem farszem do dołu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *