Przekąski z indyka Julity
Przekąski z indyka Julity0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszne, soczyste kawałki z indyka. Idealne do podania jako przekąska. Aby je wykonać będziesz potrzebować: indyka, miodu, musztardy i soku z cytryny.
Składniki:
- ½ kg piersi z indyka
- 4 łyżki miodu
- 3 łyżki musztardy
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
-
Indyka dokładnie oczyścić i pokroić na małe kawałki, które lekko rozgnieść w dłoni.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać do niego musztardę, miód oraz oliwę z oliwek.Wlać jeszcze łyżkę soku z cytryny i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.Następnego dnia nabijać kawałki mięsa na patyczki od szaszłyków.Grillować je na rozgrzanym ruszcie lub ułożyć na ruszcie w piekarniku i piec około 30 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Indyk
- Opublikowano: poniedziałek, 25, luty 2019 10:41
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany