Przekąska z matiasa

14791
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Przekąska z matiasa 4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 4 lekko filety z matiasa
  • ¼ strąka żółtek papryka
  • 1 szalotka
  • 1 łyżka jogurtu
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ½ pojemniczka rzeżuchy
  • 2 łyżki masła
  • 4 kromki białego chleba

Sposób wykonania:
  1. Namoczone śledzie pokroić w paseczki.
    Szalotkę pokroić w krążki a paprykę w kostkę.
    Dodać do nich śmietanę, jogurt oraz sos chili.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
    Następnie na rozgrzanym maśle usmażyć chleb tostowy z obu stron.
    Gdy ładnie się zarumienią posmarować je sosem, potem ułożyć kawałki śledzia i całość posypać posiekaną rzeżuchą

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi