Przecier paprykowy
Przecier paprykowy 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Papryki pokroić na mniejsze kawałki, które rozgotować w rondelku na małym ogniu.
Następnie przetrzeć je przez sito.
Dprawić do smaku solą oraz cukrem i jeszcze raz zagotować.
Wówczas przełożyć do łosików i pasteryzować około 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: poniedziałek, 16, maj 2011 09:06
- Ula
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak