Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przecier paprykowy

Przecier paprykowy

Składniki: 1 kg papryki czerwonej 1 szkl cukru 2 cytryny 1 łyżka soli Sposób wykonania: Paprykę pokroić na małe kawałki po czym wrzucić ją do rondelka. Zasypać cukrem i dusić na małym ogniu. Gdy papryka będzie już prawie miękka dodać sok z cytryny. Gdy przecier stanie się gęsty, doprawić do smaku solą i przełożyć do…

Przecier paprykowy

Składniki: 1 kg pomidorów łyżeczka soli łyżeczka cukru Sposób wykonania: Papryki pokroić na mniejsze kawałki, które rozgotować w rondelku na małym ogniu. Następnie przetrzeć je przez sito. Dprawić do smaku solą oraz cukrem i jeszcze raz zagotować. Wówczas przełożyć do łosików i pasteryzować około 20 minut.