Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z mielonego mięsa i fasoli

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka białej fasoli
  • 1 kostka rosołowa warzywna
  • 1 kostka rosołowa wołowa
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • ziele prowansalskie
  • bazylia
  • oregano

    Sposób wykonania:

    1. Mięso razem z posiekana cebula przesmażyć.
      W między czasie ¼ l wody doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić kostki rosołowe a potem mięso razem z cebulą.
      Całość wymieszać, dodać fasolę i kukurydze razem z zalewą.
      Trzymać na małym ogniu kilka minut.
      Doprawić do smaku przecierem pomidorowym, ziołami, sola, pieprze, bazylią oraz oregano.
      Jeszcze raz doprowadzić do wrzenia i rozlać na talerze.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *