Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory zapiekane z filetami pangi

Składniki:

 

  • 6 pomidorów
  • 80 dkg filetów z ryby
  • 1 szklanka mleka
  • 2 cebule
  • 1 łyżka mąki
  • ½ pęczka koperku
  • 2 jajka
  • 1 cytryna
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. W wysmarowanej tłuszczem naczyniu żaroodpornym układać warstwami połowę filetów, pokrojone na plastry pomidory, resztę filetów. Mleko, mąkę, posiekany koperek, sól, pieprz i jajka  zmiksować, mieszanką polać zawartość naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku na złoty kolor. Podawać na ciepło lub zimno pokrojone w plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *