Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane serem, zapiekane pomidory

Składniki:

  • 10 pomidorów
  • 20 dkg obsączonych granulek serka wiejskiego
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem. Obsączony serek wiejski wymieszać z przyprawami i szczypiorkiem. Tak przygotowanym farszem napełnić wnętrze pomidorów,  na każdy nałożyć odrobinę przecieru, przykryć odciętym wierzchołkiem pomidorów. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C i zapiekać przez 5 – 7 minut.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *