Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory faszerowane paluszkami krabowymi

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 25 dkg paluszków krabowych
  • 10 dkg sera koziego lub twarogu
  • 1 cebula
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • ¼ łyżeczki sosu tabasco lub keczupu
  • posiekany szczypiorek lub natka pietruszki
  • sól, pieprz

     

    Sposób przyrządzenia:
    Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem. Paluszki krabowe drobno posiekać, cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paluszki, cebulę, ser, szczypiorek, przyprawy wymieszać, otartą skórkę cytrynową,  dodać mleko kokosowe, sos tabasco ponownie dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić wnętrze pomidorów,  przykryć odciętym wierzchołkiem pomidorów.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *