Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory w makaronowych rurkach

 

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • ½ szklanki śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • 5 łyżek startego żółtego sera Gouda
  • ½ kg makaronu rurki
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Do garnka włożyć masło, lekko zmiksowane pomidory wraz z zalewą i śmietanę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodać posiekaną bazylię i tymianek, oraz starty żółty ser, podgrzewać, aż się rozpuści ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Połączyć z sosem z pomidorów, posypać zieleniną. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *