Pomidory faszerowane paluszkami krabowymi
Pomidory faszerowane paluszkami krabowymi4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem. Paluszki krabowe drobno posiekać, cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paluszki, cebulę, ser, szczypiorek, przyprawy wymieszać, otartą skórkę cytrynową, dodać mleko kokosowe, sos tabasco ponownie dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić wnętrze pomidorów, przykryć odciętym wierzchołkiem pomidorów.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: poniedziałek, 28, marzec 2011 10:09
- Gabriella Racka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak